Onewheelen | €25,00 p.p.

Onewheel clinics op Texel. Onewheelen is de nieuwste weg & offroad sensatie waar snowboarden en surfen elkaar ontmoeten.

Wat is een onewheel?

Een onewheel is een 1 wielig vervoersmiddel wat qua besturing & gevoel identiek is aan het golfsurfen en snowboarden. Maar nu niet afhankelijk zijn van de condities om heerlijk te shredden!


Verschillende cursussen

Beginnerscursus
In onze beginnerscursus leren we je hoe de onewheel te besturen. En te zorgen dat je binnen dit uur klaar bent om eventueel met ons op pad te gaan en we heerlijk gaan floaten over uitdagende paden door bossen! 

Gevorderdencursus*
Onewheelen is dat gevoel van kruiend sneeuw onder je plank of die heerlijke rush op de golf. En dus zeker net zo verslavend! Ben jij verslaafd geraakt aan het Onewheelen? Boek dan de gevorderdencursus en mee cruisen door het Texelse Dennenbos en ontdek nog meer van de Onewheel! 
*Dit is alleen te boeken met aantoonbaar ervaring of het positief afleggen van de beginnerscursus.


Veiligheid

Naast een helm krijg je van ons; pols, knie en elleboog beschermers. Het onewheelen is helaas niet zonder gevaar voor blessures.


Let op!

Onewheel is helaas niet voor iedereen geschikt. Enige boardervaring of surfervaring en/of sportiviteit is zeker verplicht.
 

  • slide
  • slide
  • slide

Boek hier jouw nieuwste verslaving, onewheelen!

Faq

Hoe oud moet ik zijn voor het onewheelen?

Vanaf 12 jaar en ouder mag je bij ons komen Onewheelen. 

Waar vind het Onewheelen plaats?

We starten bij onze accommodatie Bloem en Bos. Adres: gerritslanderdijkje 2 - Den Burg. 

Zit er een maximum gewicht aan het board?

Ja, tot 100 kg kun je op een onewheel staan. 

Ik heb geen ervaring met board-sporten, kan ik wel meedoen?

Ja het is mogelijk, alleen raden wij het niet aan. Wanneer je fit en sportief bent is het geen probleem. Je moet wel een beetje gevoel hebben voor board-sporten om aan deze activiteit mee te kunnen doen, omdat het een blessure gevoelige sport is.

Hoe snel gaan de onewheels?

Ze gaan maximaal 20 km/pu.

Is het gevaarlijk?

Nee, het is niet gevaarlijk wanneer je goed naar onze uitleg luisterd. 
Hiernaast krijg je van ons een helm en knie en armbescherming.
Ook is enige boardervaring en sportiviteit verplicht. 

Gaat het Onewheelen ook door met slechtweer?

Helaas kan het niet doorgaan, wanneer het regent of te nat is. Het is een elktrisch aparaat en helaas gaat dat niet samen met water.
Wanneer dit het geval is, zullen wij contact opnemen met je om de activiteit eventueel te verplaatsen of iets anders aan te bieden.

Mijn gewenste dag en tijd staat er niet tussen?

De beginnerscursussen zijn op vaste dagen en tijden. Helaas kunnen we hier niet van afwijken. Wat aangegeven staat op de kalender, klopt dus. 

 

Wat betreft de extra uren onewheelen met een strippenkaart kunnen we speciaal inplannen. Mocht je liever op een andere dag of tijdstip willen, neem dan even contact met ons op via de mail: info@texelactive.nl 

Klimpark Texel

Het grootste avontuur voor jong en oud op hoogte! Ons klimpark bevindt zich op:
vakantiepark de Krim in de Cocksdorp. En is voor iedereen toegankelijk.

In de vakanties zij wij dagelijks geopend!

Paintball

Paintball Texel... Een knallend succes tijdens jouw verblijf op Texel. Zowel voor de kids al volwassenen is er genoeg spektakel te beleven!!!

onze gasten aan het woord over Texel active

Onze gasten geven ons gemiddeld een 9! Hieronder vind je enkele reviews:
 
Personal Training Texel
2 weken geleden

We hebben echt een te gekke tijd gehad met de one-wheelers! Voor mijn zoon en mij was het met onze snowboard ervaring gemakkelijk op te pakken, maar zelfs mijn vriendin (die nog nooit op wintersport is geweest) had het al snel onder de knie. Je kunt je eigen snelheid bepalen en daarmee maak je het zo uitdagend als je zelf wilt. Vallen en opstaan hoort erbij ;) Een heel leuk en uitdagend uitje met je gezin of met vrienden. Wij kunnen het iedereen aanraden!

Marco ter Horst
2 maanden geleden

Donderdag 22 okt. 2020. Windkracht 5/ 6, droog en zonnig bij de vuurtoren van de Cocksdorp op Texel. “we gaan blokarten”. Wat een geweldige ervaring! Onze jongste van 13 is wat aan de lichte kant, maar na 10 mins oefenen en de begeleiding van Julliette heeft ook hij het onder de knie. Ruim een uur “laag-vliegen” heerlijke afsluiting van onze herfst-vakantie. Een aanrader voor iedereen met (puber-)kids of ouder 😉. Bedankt Texel-active

Anouk Simonse
3 maanden geleden

Wij zijn met 3 jongeren gaan blokarten, dat was echt fantastisch! Twee van de drie gingen (na een heel duidelijke en prettige uitleg) heel goed over het strand in de blokarten, nr. 3 vond het best eng en wilde niet meer, maar na een goede peptalk van de instructeur is hij weer ingestapt en met behulp van een andere instructeur (die bij hem op de kart ging zitten en hielp met sturen etc.) ging hij met een goed gevoel van het strand af. Dat was echt klasse en wij zullen voor een volgende activiteit zéker weer voor Texel Active kiezen!

Ron Hein
2 maanden geleden

Onze jongens van 14 en 16 hebben een prachtige middag gehad met het blokarten. Goede uitleg en veel plezier. Flexibel zijn de mensen omdat de dag ervoor niet door kon gaan vanwege de vele regen en de storm. In overleg een nieuwe datum geprikt, top geregeld!

Pietje Flipstra
3 maanden geleden

Wij hebben geblokart met Texel Active tijdens de herfstvakantie en het was superleuk, supergaaf. We hadden lekker stevige wind, goeie begeleiding en uitleg. De 30 euro meer dan waard, zeker als je, net als wij, nog nooit hebt geblokart. De mensen van Texel Active zijn vriendelijk, behulpzaam, vrolijk en enthousiast. Als we weer op Texel zijn, komen we zeker terug naar het strand om te blokarten. Groetjes, familie Langeveld