Blokarten op Texel | €30,00 p.p.

Altijd al eens willen blokarten? Dit doe je op Texel bij Texel Active, de blokart specialist op Texel!

Blokarten op Texel

Bijna dagelijks organiseren wij clinics blokarten op het prachtige strand van Texel, waar je al vanaf 1 persoon bij aan kunt sluiten.

Na de instructie krijg je van ons een eigen blokart en leer je in de kortste keren de fijne kneepjes van het zeilen op het strand!

Blokarten is geschikt voor jong en oud en kan het hele jaar geboekt worden. Vanaf 12 jaar kan er al zelf gereden worden.
 

Weersomstandigheden

Blokarten is een activiteit die afhankelijk is van de weersomstandigheden. Vanaf 11 knopen kan het blokarten doorgaan. Hiernaast hebben we laag water nodig voor deze activiteit. Kijk hieronder naar de kalender wanneer het blokarten op Texel mogelijk is en boek direct jouw avontuur!

Blokarten op Texel met jouw bedrijf of groepsuitje? Neem eens een kijkje op onze website: www.teambuildingtexel.nl en laat je verrassen door de vele mogelijkheden.
 

Goed om te weten...

  • Locatie: Strand van paal 28 of op het strand bij de Vuurtoren, in de Cocksdorp.
  • Wanneer: Gehele jaar mogelijk, zie reserveringsformulier voor beschikbare tijden en dagen.
  • Voor wie: Vanaf 12 jaar oud, maximaal 115 kg.
  • Kledingadvies: Lekker zittende kleding die vies en/of nat mag worden. Van ons krijgt u een helm voor de veiigheid.
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

 

Boek hier jouw blokart avontuur!

Faq

Wat als er geen wind staat? Of juist te veel wind?

Helaas hebben wij de weergoden niet zelf in de hand. Het kan soms zijn dat er te weinig of te veel wind staat voor het blokarten.
Wij nemen dan contact met u op en bieden dan een alternatieve activiteit aan.

Mocht u niet kiezen voor een alternatief die krijgt u van ons een voucher toegestuurd om een andere keer weer te komen blokarten. Deze is meer dan een jaar geldig.
 

Wat is de locatie van het blokarten?

Het Blokarten doen wij op het strand van Paal 28 of op het strand bij de vuurtoren. Dit is afhankelijk van de wind en het getij.

In de bevestigingsmail die je hebt ontvangen staat de locatie vermeldt. Soms veranderd dit dus, maar dan nemen wij tijdig contact met je op. 

Hoe oud moet je zijn voor het blokarten?

Vanaf 12 jaar of ouder mag er zelfstandig worden geblokart. Wel vragen wij in de eerste 10 minuten, wat extra assistentie aan de ouders om ze goed op weg te helpen. 

Is er een maximaal gewicht voor het blokarten?

Ja, het maximale gewicht is 110 kg. 

Is er een minimaal gewicht voor het blokarten?

Ja, wij houden een minimaal gewicht aan van 40 kg. 

Mijn kind is 11 jaar of jonger, kan hij/zij ook meedoen?

Helaas niet. De minimum leeftijd is 12 jaar of ouder. Helaas hebben wij ook geen kart waar je samen met een kind in kunt rijden. 

Mijn gewenste dag of tijd staat er niet tussen, wat nu?

Helaas is het blokarten afhankelijk van de wind en het getij, daarom zijn er maar een bepaald aantal momenten dat het mogelijk is om te blokarten.


Deze dagen en tijden hebben wij aangegeven in de kalender. Voor deze dagen en tijden kun je dus boeken.

Is het vakje grijs en kun je deze niet aanklikken? Dan is het die dag niet mogelijk of zitten we al volgeboekt.

Je kunt altijd op een later moment nog eens kijken of er wel wat vrij is gekomen.  

Wat voor kleding moet ik aan tijdens heb blokarten?

Sportieve kleding waar je je goed in kunt bewegen en wat een beetje vies mag worden van opspattend water en zand. 
Kleed je naar de weersomstandigheden, is het wat kouder, dan handschoenen en een muts. 
Schijnt de zon, vergeet dan je zonnebrand en zonnebril niet! 

Gaat de activiteit door met regen?

Jazeker, ook met regen kan deze activiteit gewoon doorgaan. Neem dus je regenpak mee! 

Klimpark Texel

Het grootste avontuur voor jong en oud op hoogte! Ons klimpark bevindt zich op:
vakantiepark de Krim in de Cocksdorp. En is voor iedereen toegankelijk.

In de vakanties zij wij dagelijks geopend!

Paintball

Paintball Texel... Een knallend succes tijdens jouw verblijf op Texel. Zowel voor de kids al volwassenen is er genoeg spektakel te beleven!!!

onze gasten aan het woord over Texel active

Onze gasten geven ons gemiddeld een 9! Hieronder vind je enkele reviews:
 
Personal Training Texel
2 weken geleden

We hebben echt een te gekke tijd gehad met de one-wheelers! Voor mijn zoon en mij was het met onze snowboard ervaring gemakkelijk op te pakken, maar zelfs mijn vriendin (die nog nooit op wintersport is geweest) had het al snel onder de knie. Je kunt je eigen snelheid bepalen en daarmee maak je het zo uitdagend als je zelf wilt. Vallen en opstaan hoort erbij ;) Een heel leuk en uitdagend uitje met je gezin of met vrienden. Wij kunnen het iedereen aanraden!

Marco ter Horst
2 maanden geleden

Donderdag 22 okt. 2020. Windkracht 5/ 6, droog en zonnig bij de vuurtoren van de Cocksdorp op Texel. “we gaan blokarten”. Wat een geweldige ervaring! Onze jongste van 13 is wat aan de lichte kant, maar na 10 mins oefenen en de begeleiding van Julliette heeft ook hij het onder de knie. Ruim een uur “laag-vliegen” heerlijke afsluiting van onze herfst-vakantie. Een aanrader voor iedereen met (puber-)kids of ouder 😉. Bedankt Texel-active

Anouk Simonse
3 maanden geleden

Wij zijn met 3 jongeren gaan blokarten, dat was echt fantastisch! Twee van de drie gingen (na een heel duidelijke en prettige uitleg) heel goed over het strand in de blokarten, nr. 3 vond het best eng en wilde niet meer, maar na een goede peptalk van de instructeur is hij weer ingestapt en met behulp van een andere instructeur (die bij hem op de kart ging zitten en hielp met sturen etc.) ging hij met een goed gevoel van het strand af. Dat was echt klasse en wij zullen voor een volgende activiteit zéker weer voor Texel Active kiezen!

Ron Hein
2 maanden geleden

Onze jongens van 14 en 16 hebben een prachtige middag gehad met het blokarten. Goede uitleg en veel plezier. Flexibel zijn de mensen omdat de dag ervoor niet door kon gaan vanwege de vele regen en de storm. In overleg een nieuwe datum geprikt, top geregeld!

Pietje Flipstra
3 maanden geleden

Wij hebben geblokart met Texel Active tijdens de herfstvakantie en het was superleuk, supergaaf. We hadden lekker stevige wind, goeie begeleiding en uitleg. De 30 euro meer dan waard, zeker als je, net als wij, nog nooit hebt geblokart. De mensen van Texel Active zijn vriendelijk, behulpzaam, vrolijk en enthousiast. Als we weer op Texel zijn, komen we zeker terug naar het strand om te blokarten. Groetjes, familie Langeveld