Powerkiten | €25,00 p.p.

Glijdend over het strand achter een kite van wel 5 m2!

Na een korte en bondige instructie kunnen de kites al snel de lucht in. Hier krijg je de beginselen van het vliegeren onder de knie en enkele momenten later vlieger je de kite van links naar rechts door de powerzone.

Powerkiten is dé clinic voor beginnende vliegeraars die heel graag zouden willen leren kitesurfen.

Na de instructie waar we je leren de kite op en af te bouwen en uiteraard te besturen, gaan we in 2-tallen met een kleine kite aan de slag. Zodra je de beginselen onder de knie hebt stomen we heel snel door naar een grotere vlieger, waarmee we heuse tricks en ons mee kunnen laten trekken door de wind.

GOED OM TE WETEN...

  • Locatie: Strand van Paal 28, Krimweg 660 - de Cocksdorp
  • Leeftijd: vanaf 10 jaar oud onder begeleiding van een ouder, vanaf 12 jaar oud zelfstandig.
  • Duur: 1,5 uur.
  • Kledingadvies: lekker zittende kleding en een zonnebril bij zon!

Nog vragen? Chat dan met onze robot Nano of check de FAQ of jouw vraag hier tussen staat onder het boekingsformulier.

Boek hier jouw onvergetelijke ervaring met de wind! 

Faq

Waar mag je powerkiten op Texel?

Powerkiten mag op alle stranden op Texel buiten het bewaakte strand.

Wij geven de powerkite clinics op het strand van Paal 28, de Cocksdorp. 

Met welke windkracht kan er gepowerkite worden?

Vanaf windkracht 2 tot 7 kan er worden gepowerkite. We hebben verschillende maten, waardoor heel veel mogelijk is! 

Hoe oud moet ik zijn om te mogen powerkiten?

Vanaf 12 jaar en ouder mag je zelfstandig bij ons komen powerkiten. 
Jonger mag alleen in overleg, dit is afhankelijk van de windkracht en dan moet het onder begeleiding van een ouder.

Wat voor kleding moet ik aan tijdens het powerkiten?

Voor het powerkiten kun je het beste sportieve kleding dragen waar je je goed in kunt bewegen. 
Kleed je naar de weersomstandigheden en vergeet je zonnebril niet! 
Het mag op blote voeten of anders op schoenen die stevig vast zitten.

Gaat het powerkiten ook door met regen?

Helaas kan het powerkiten niet doorgaan wanneer het regent. Een klein beetje regen wel, maar met te veel worden de kites nat en gaan ze de luncht niet meer in.

Wij zullen dan contact opnemen over een alternatief. 

Klimpark Texel

Het grootste avontuur voor jong en oud op hoogte! Ons klimpark bevindt zich op:
vakantiepark de Krim in de Cocksdorp. En is voor iedereen toegankelijk.

In de vakanties zij wij dagelijks geopend!

Paintball

Paintball Texel... Een knallend succes tijdens jouw verblijf op Texel. Zowel voor de kids al volwassenen is er genoeg spektakel te beleven!!!

onze gasten aan het woord over Texel active

Onze gasten geven ons gemiddeld een 9! Hieronder vind je enkele reviews:
 
Marcel Annema
3 weken geleden

We hadden als gezin (ouders met 3 jongens in leeftijd van 9, 11 en 12 jaar) veel zin om te klimmen, dit al eerder op diverse locaties gedaan. Grote groep kreeg instructie en daarna tegelijk naar boven, nagenoeg geen begeleiding en verouderde klim locatie. Begon daarnaast ook nog eens hard te waaien, wat leiding ook aangaf. Ondanks dat ging klimmen door, wij zijn na half uur vertrokken aangezien het niet verantwoord was. Dit ook aangegeven, wordt door organisatie niets mee gedaan. Een teleurstellende ervaring, gaat kennelijk om zo snel mogelijk geld te verdienen! NOOIT WEER!

Personal Training Texel
5 maanden geleden

We hebben echt een te gekke tijd gehad met de one-wheelers! Voor mijn zoon en mij was het met onze snowboard ervaring gemakkelijk op te pakken, maar zelfs mijn vriendin (die nog nooit op wintersport is geweest) had het al snel onder de knie. Je kunt je eigen snelheid bepalen en daarmee maak je het zo uitdagend als je zelf wilt. Vallen en opstaan hoort erbij ;) Een heel leuk en uitdagend uitje met je gezin of met vrienden. Wij kunnen het iedereen aanraden!

Bas Waterham
3 maanden geleden

In plaats van een skivakantie werd het een week Texel. We komen hier al sinds onze jeugd en genieten altijd van het fantastische eiland. Meestal icm sportieve evenementen zoals de 4×15 , de Texelse halve marathon. Ook in deze week zijn we dagelijks actief geweest. Wandelen, fietsen, hardlopen en wat past er dan uitstekend bij? Juist, een kennismaking met blokarten bij Texel Active. Met zes familieleden naar het brede strand bij de vuurtoren. Wat een ervaring, je hebt het snel onder de knie na een goede en bondige instructie en een prima windje begonnen we aan ons uurtje blokarten. Wij hebben vreselijke lol gehad en komen beslist nog eens terug, dit smaakt echt naar meer. Bedankt voor de leuke middag Texel Active.

Bep Akkerhuis
3 maanden geleden

Hele leuke ervaring met blocarten van Texel Active . Windkracht 5 , netjes werd er een andere locatie een dag van te voren door gemaild. De aardige instructeur Milan gaf duidelijke instructies en het was genieten. Vader en zoon ( de Johnnen) genoten van een heerlijk uur blocarten . Echt een aanrader. En ze maakten ook nog foto's die ze gratis naar je mailen. Gewoon een hele leuke ervaring!!!

Yolanda
3 maanden geleden

Wij hebben een leuke middag gehad. Het blowkarten was een nieuwe ervaring voor ons en in deze toch wat suffe tijd konden we deze actie wel gebruiken. We werden opgewacht door twee enthousiaste instructeurs. De karts stonden al klaar en na een korte heldere uitleg konden we aan de slag. Als het even niet op rolletjes liep waren ze meteen in de buurt voor een duwtje of een aanwijzing. Kortom; een aanrader om bij Texel Active een leuke middag te boeken!!